Ο Τσίπρας θέλει τέλος στην εσωστρέφεια με έξοδο στις αγορές

Τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να ξεφύγει από τον κύκλο εσωστρέφειας στον οποίο έχει περιπέσει θα αναφερθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας .

Έχοντας ως βασικό χαρτί στα χέρια του την κινητικότητα που υπάρχει για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους συνεργάτες του περισσότερη δουλειά στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αναφερθεί και στην επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση από την διαπλοκή.

Σήμερα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ το απόγευμα στις 17:00 θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Με μπαράζ συσκέψεων και συναντήσεων των κομματικών οργάνων αλλά και με σύσκεψη του πολιτικού συμβουλίου επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας να κλείσει να δεκάδες μέτωπα σε κυβέρνηση και κόμμα με το βλέμμα ωστόσο όλων στραμμένο στην συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή που θα γίνει την Παρασκευή και αφορά στον Πάνο Καμμένο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν τα θέματα του κυβερνητικού έργου, δεν αποκλείεται να χτυπήσει και το πρώτο καμπανάκι για ανασχηματισμό. Μπορεί το σενάριο ενός ανασχηματισμού πριν ακόμη και από την ΔΕΘ να μην είναι κάτι συνηθισμένο όμως η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και τίποτα δεν είναι πια απίθανο.

Τη σκυτάλη παίρνει η Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει στις 5μμ στην Κουμουνδούρου. Επί της ουσίας είναι η πρώτη μετά την απόφαση του eurogroup συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου. Και όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα αποφευχθούν οι αναφορές γύρω από το θέμα Καμμένου και την κόντρα με τη Δικαιοσύνη.

Οι παραπάνω διεργασίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή. Ημέρα που θα διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Καμμένου. Η Κεντρική Επιτροπή μόνο ανέφελη δεν θα είναι, καθώς θα πραγματοποιηθεί υπό τη σκιά της πρόσφατης συμφωνίας με τους εταίρους, όπου η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχυ που η ίδια είχε θέσει, καθώς δεν έλαβε ούτε απτά μέτρα για το χρέος, ούτε τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *