Πανελλαδικές 2017: Μαθήματα ειδικοτήτων για τους υποψήφιους ΕΠΑΛ

Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα, Πέμπτη, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών από τα ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής μαθήματα: Μηχανές Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ), Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών, Υγιεινή, Ιστορία των Τεχνών-Έργα και Δημιουργοί και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.  

Σε ό,τι αφορά στους συμμαθητές τους των Γενικών Λυκείων στα Μαθηματικά διαφαίνεται πανωλεθρία καθώς δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τους υποψηφίους.  

Σύμφωνα με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία τα θέματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης στα οποία εξετάστηκαν την περασμένη Παρασκευή οι υποψήφιοι των ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Οικονομίας – Πληροφορικής ήταν για δυνατούς λύτες .   Το μάθημα αυτό είναι αυξημένης βαρύτητας και, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία πολύ απαιτητικά θέματα θα χαμηλώσουν τον πήχη των επιδόσεων και εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε πτώση των βάσεων στις Σχολές των Θετικών Επιστημών, στα Πολυτεχνεία και τα τμήματα των Οικονομικών.

Τα θέματα ήταν μάλιστα τόσο απαιτητικά, που δεν επαρκούσε ο χρόνος των τριών ωρών για τους υποψηφίους, ενώ η λύση τους δυσκόλεψε ακόμα και τους μαθηματικούς.  

Για τα μαθηματικά αντιδρούν 100 Μαθηματικοί κατά της ΚΕΕ για τις οδηγίες που στάλθηκαν στα Βαθμολογικά Κέντρα. Οι μαθηματικοί λένε ότι «η οδηγία έρχεται σε αντίθεση με την μαθηματική λογική. Τιμωρεί τους ελεύθερα σκεπτόμενους μαθητές, έχει ως σκοπό την τιμωρία όλων όσων δεν σκέπτονται σε καλούπια και πρέπει να ακυρωθεί».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *