Παπακωνσταντίνου στη δίκη Διώτη: Δεν είχε δόλο για τη λίστα Λαγκάρντ

Μάρτυρας στην δίκη του άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, που δικάζεται για απιστία στην υπηρεσία, βρέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο κ.Παπακωνσταντίνου: «Δεν είχε δόλο ο Ιωάννης Διώτης στις ενέργειές του για την λίστα Λαγκάρντ», ενώ υποστήριξε πως με πολιτική απόφαση αναζήτησε το επίμαχο αρχείο και με πολιτική απόφαση δεν πρωτοκόλλησε την παραλαβή του και ότι εν γένει χειρίστηκε την όλη υπόθεση με «πολιτική απόφαση».

Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηριστικά: «Ήταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη».

Αναφερόμενος σε όσα καταλογίζει το κατηγορητήριο στον πρώην εισαγγελικό λειτουργό για την μη αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως οι ενέργειες του κ. Διώτη δεν είχαν δόλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν προκύπτει από τη λογική, αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη, ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ με εκείνα στη λίστα των 65 CD».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *