Πού επιτρέπεται ο γυμνισμός στην Αττική…

Ραμνούντα

Απέχει  65 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Κατευθύνεστε προς το  Γραμματικό, και λίγο πριν το χωριό στρίβετε δεξιά στο σημείο που η πινακίδα λέει «Λιμνιώνας». Εκεί ακολουθείτε την άσφαλτο, που στη συνέχεια  γίνεται χωματόδρομος απότομος για  περίπου 4 χιλιόμετρα.

Σούνιο 

Είναι μια  μικρή παραλίτσα δίπλα στην πολύ γνωστή του Kape Σούνιο. Θα φτάσετε αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινά στα δεξιά της (όπως κοιτάτε την θάλασσα)  για να καταλήξει σε μια μικρότερη, βοτσαλωτή παραλία –η οποία είναι γνωστή στους παλαιότερους θαμώνες του θρυλικού Κape ως «εκείνη των γυμνιστών». 

Μαρίκες, Ραφήνα 

Βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο έξω  από τη Ραφήνα, δεν είναι ακριβώς παραλία αλλά ένας βραχώδης κολπίσκος με κρυστάλλινα νερά και χωρίς χώρο για ηλιοθεραπεία. Στη δεξιά άκρη της παραλίας της Ραφήνας, θα βρείτε τα σκαλοπάτια που ανηφορίζουν προς ένα μονοπάτι, το οποίο με τη σειρά του οδηγεί σε έναν κολπίσκο.

Χαμολιά, Βραυρώνα

Πηγαίνοντας από  Μαρκόπουλο προς Πόρτο Ράφτη, πριν φτάσετε στο Πόρτο Ράφτη στρίβετε αριστερά προς τον αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνας και τις παιδικές κατασκηνώσεις Χαμολιάς. Δεν στρίβετε στην διασταύρωση για Λούτσα, αλλά ακολουθείτε τον δρόμο ευθεία και δεξιά.  Στην διασταύρωση μετά την κατηφόρα στρίβετε αριστερά προς την παραλία. Ο δρόμος συνεχίζει δεξιά παράλληλα με την παραλία για τις παιδικές κατασκηνώσεις. Πριν τις κατασκηνώσεις  θα δείτε μια χερσόνησο με ένα μικρό λοφάκι. Στο σημείο αυτό στρίβετε αριστερά και παρκάρετε . Ακολουθείτε το μονοπάτι και στο τέλος του βρίσκεται  ένας βραχώδης κόλπος γυμνιστών.

Μπουκουρίμα, Κερατέα

Βρίσκεται σε απόστασης  αναπνοής από την δημοφιλέστατη Κακιά θάλασσα. Για όσους δεν αντέχουν τους βράχους είναι ιδανική, αφού έχει  ψιλό βότσαλο. Θα τη βρείτε εύκολα, στρίβοντας αριστερά στην Λεωφόρο Λαυρίου, στην πινακίδα που γράφει Κακιά Θάλασσα. Λίγο πριν μπείτε στον ομώνυμο οικισμό, στρίβετε αριστερά στην οδό Άρεως και ακολουθείτε την ευθεία μέχρι το τέλος της ασφάλτου. Από εκεί συνεχίζετε με τα πόδια  τον χωματόδρομο στα δεξιά σας. Αυτός σιγά σιγά θα γίνει μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στην παραλία.

 Πηγή: in2life.gr  

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *