Πριν από έναν χρόνο έφυγε από τη ζωή ο «Πρίγκιπας» της μουσικής (BINTEO)

 

Σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο έφυγε από τη ζωή ο Prince, ένας από τους εμβληματικότερους καλλιτέχνες με σημαντική επιρροή στην παγκόσμια μουσική σκηνή.

Ήταν γνωστός ως ανανεωτής για το εκλεκτικό έργο του, τη σκηνική παρουσία του και την ευρεία φωνητική του γκάμα. Θεωρείται πρωτοπόρος του Minneapolis sound.

Η μουσική του συνδύαζε την rock, το R&B, τη σόουλ, το funk, το hip hop, την disco και την ψυχεδελική μουσική, την jazz και την ποπ.

Ο Prince Rogers Nelson γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1958. Στις 15 Απριλίου, 2016 το ιδιωτικό αεροσκάφος του καλλιτέχνη αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Ιλινόις έτσι ώστε να λάβει ιατρική θεραπεία για συμπτώματα γρίπης.

Μια ημέρα αργότερα έλαβε μέρος σε συναυλία στην Ατλάντα, Τζόρτζια.Στις 21 Απριλίου 2016 πέθανε σε ηλικία 57 ετών. Βρέθηκε αναίσθητος στην κατοικία του στο Τσανχάσεν της Μινεσότα από υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών φαρμάκων ενώ για τον θάνατό του φέρεται να ευθύνονται και τα αναλγητικά που έπαιρνε καθώς αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα μετά τον τραυματισμό του σε ατύχημα στη σκηνή και έκτοτε είχε εξαρτηθεί από αυτά.

Ο θάνατός του προκάλεσε παγκόσμιο σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους θαυμαστές του.

Έγραφε μουσική για δεκάδες καλλιτέχνες ενώ χρηιμοποιούσε συχνά διάφορα ψευδώνυμα.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *