Πριν από 15 χρόνια «έσβησε» ο Γιάννης Γκιωνάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Στις 25 Αυγούστου 2002 έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας κωμικός ηθοποιός Γιάννης Γκιωνάκης έπειτα από σοβαρό πρόβλημα υγείας, στα 79 του χρόνια.

Ο Γιάννης Γκιωνάκης ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε σπουδές στην Ιατρική αλλά τον κέρδισε το θέατρο.

Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν και στη σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Στον κινηματογράφο, αξέχαστη παραμένει η ερμηνεία του στην ταινία Τα κίτρινα γάντια ως «Μπρίλης». Τέσσερα χρόνια πριν από τον θάνατό του, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και ακολούθησαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τον τελευταίο μήνα της ζωής του η υγεία του παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση. «Έσβησε» το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου 2002 στο νοσοκομείο «Λευκός Σταυρός» από μόλυνση του αναπνευστικού.

Κηδεύτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2002 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών παρουσία πολλών συναδέλφων του και απλού κόσμου. Σύμφωνα με δήλωσή του είχε γεννηθεί την ίδια χρονιά (1924) με το φίλο του κι επίσης ηθοποιό Νίκο Ρίζο.

Κόρες του είναι οι Πωλίνα Γκιωνάκη και Ρενατα Γκιωνακη.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *