Προσχεδιασμένη η δολοφονία της μικρής Στέλλας, λέει ο δικηγόρος της μητέρας της 6χρονης

Προσχεδιασμένο χαρακτήρισε το έγκλημα του 61χρονου πατέρα ο δικηγόρος της μητέρας, Σπύρος Δημητρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, πιθανότερη αιτία του εγκλήματος ήταν η αναπηρία της 6χρονης Στέλλας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο star.gr ο κ. Δημητρίου, «ο άνθρωπος αυτός σκότωσε το ίδιο του το παιδί και το πέταξε στα σκουπίδια. Δασκάλεψε το δίδυμο αδελφάκι της μικρής να πει την ίδια ιστορία με εκείνον, σκούπισε τα αποτυπώματά του, πέταξε στα σκουπίδια τα κοσμήματα της γυναίκας του. Όλα αυτά δείχνουν ότι είχε προσχεδιάσει το έγκλημα».

Όσο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μητέρα της μικρής Στέλλας, ο δικηγόρος της υποστήριξε πως η γυναίκα βρίσκεται σε διαταραχή.

«Η μητέρα είναι σε πλήρη διαταραχή. Δεν είναι σε πένθος, είναι σε πλήρη διαταραχή. Δεν συνάντησα μία γυναίκα που ήταν πεσμένη στον καναπέ και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Συνάντησα μία γυναίκα διαταραγμένη και η συνεννόηση μαζί της ήταν πολύ δύσκολη. Ο θάνατος του παιδιού της από τα χέρια του άντρα της, την έχει επηρεάσει πολύ παραπάνω από όσο περίμενα και αυτό της βγαίνει πολύ έντονα τώρα. Αυτή η γυναίκα έχει ανάγκη από ψυχιατρική βοήθεια για να μπορέσει να βρει το κουράγιο να στηρίξει τον εαυτό της και το παιδί της», είπε ο κ. Δημητρίου.

Σημείωσε μάλιστα ότι σε ένα μήνα που όλη αυτή η υπόθεση θα έχει ξεφουσκώσει, θα είναι ακόμα πιο επιβεβλημένη η ανάγκη για βοήθεια αυτής της γυναίκας, ενώ τόνισε ότι όταν ο αδελφός της Στέλλας πάει 10 – 15 χρονών και δει στο διαδίκτυο ότι δολοφόνος της αδελφής του είναι ο πατέρας του θα υποστεί μεγάλο σοκ.

Ο κύριος Δημητρίου εξήγησε ακόμα και τους λόγους που η μητέρα της 6χρονης Στέλλας αποφάσισε να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

«Πρέπει να αποκλειστεί από το κοινωνικό σύνολο αυτός ο άνθρωπος. Γι’ αυτό το κάνει αυτό η μητέρα. Έχει όμως και υποχρέωση στη μνήμη του παιδιού της να το κάνει. Η προσωπική της οργή γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι τεράστια», είπε και περιέγραψε τη στιγμή που η μητέρα συνάντησε το σύζυγό της και δολοφόνο του παιδιού τους.

«Δεν ήμουν μπροστά στη συνάντηση, αλλά έμαθα ότι η συνάντηση αυτή ήταν ιδιαίτερα τεταμένη. Του ζήτησε εξηγήσεις για το αποτρόπαιο έγκλημά του με πολύ έντονο τρόπο και είναι απολύτως κατανοητό αυτό», τόνισε ο δικηγόρος.

Ο κ. Δημητρίου σημείωσε ακόμα ότι δεν πιστεύει πως ο 61χρονος παιδοκτόνος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που όπως υποστηρίζει αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά του μετά το έγκλημα.

«Στην αστυνομία ωρυόταν και φώναζε να βγει Amber Alert για τη μικρή. Ισχυριζόταν ότι τσιγγάνοι το έκλεψαν μαζί με τα κοσμήματα. Μετά από 10 ώρες σκληρής ανάκρισης λύγισε και ομολόγησε τι είχε κάνει. Σαφώς και οι αστυνομικοί δεν πίστεψαν τίποτα από όσα έλεγε, εκείνος όμως ήταν πολύ σκληρός στην αρχή και προσπαθούσε να τους παραπλανήσει», τόνισε.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *