«Πόλεμος» για το «χρυσό» μπόνους του αφεντικού της Rolls Royce

Φωτιές άναψε η απόφαση της Rolls-Royce να ανταμείψει τον CEO της, Warren East, με παχυλό μπόνους ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου στερλινών την ώρα μάλιστα που τα κέρδη της παραπαίουν.

Σύμφωνα με το Institute of Directors, που εκπροσωπεί τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες του Ηνωμένου Βασιλείου (σσ. κάτι σαν τον ελληνικό ΣΕΒ δηλαδή), η απόφαση γα το μπόνους ήταν λανθασμένη.

Η έξτρα αμοιβή δόθηκε στον East, ενώ τα υφιστάμενα προ φόρων κέρδη έκαναν βουτιά 49% στα 813 εκατ. στερλίνες το 2016, ενώ για φέτος οι προβλέψεις κάνουν λόγο για «μέτρια» βελτίωση.

Ο CEO της κατασκευάστριας μηχανών αεροσκαφών έχει προχωρήσει στη μείωση του αριθμού των μεσαίων στελεχών κατά 700 θέσεις από τότε που ανέλαβε το 2015, οφείλει να δώσει λεπτομερές σχέδιο για την αναδιάρθρωση των πιο αδύναμων τμημάτων του ομίλου.

«Τα μπόνους πρέπει να συνδέονται με τις επιδόσεις και για τη Rolls-Royce ήταν ένα δίσκολο δωδεκ΄μηνο», ανέφερε ο Οliver Parry, επικεφαλής εταιρικής διακυβέρνησης του Institute of Directors. «Η ιδέα ότι ο CEO λαμβάνει μπόνους μετά από δύο προειδοποιήσεις για τα κέρδη είναι προκλητικό για τους επενδυτές».

Παράλληλα, η Rolls-Royce ανακοίνωσε καθαρή ζημιά ύψους 4 δισ. στερλινών, εκ των οποίων τα 671 εκατ. δόθηκαν για να επέλθει διακανονισμός σε δικαστική διαμάχη για υπόθεση δωροδοκίας.

Πηγή: Bloomberg, newmoney.gr 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *