Ράλι στις ευρωαγορές μετά τη νίκη Μακρόν

 

Tο αποτέλεσμα του πρώτου εκλογικού γύρου στη Γαλλία φέρει όχι απλώς ικανοποίηση, αλλά ευφορία στα ευρωπαϊκά ταμπλό, καθώς το προβάδισμα του Μακρόν καλλιεργεί προσδοκίες για επικράτησή του και στον β’ γύρο, στις 7 Μαΐου.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 1,77% στις 384,83 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει «άλμα» της τάξεως του 4%, προσεγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών. Ράλι 3,90% και για τον Stoxx Europe 600 banks, καθώς οι γαλλικές τράπεζες κατακτούν την «κορυφή», με την Credit Agricole, τη Societe Generale και την BNP Paribas να σημειώνουν όλες κέρδη της τάξεως του 10%.

Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,50% και ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 2,27%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 3,17% υψηλότερα, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 γνωρίζει κέρδη 2,99% και ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύεται κατά 1,95%.

Το ευρώ «αναρριχήθηκε» σε υψηλό πέντε μηνών, με το εκλογικό αποτέλεσμα μάλιστα να απομακρύνει τους επενδυτές από «ασφαλή καταφύγια», όπως είναι ο χρυσός και το γεν.

Το αποτέλεσμα του α’ γύρου των γαλλικών εκλογών είναι «μια θετική έκπληξη για assets υψηλού κινδύνου σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα», παρατηρεί συγκεκριμένα η BlackRock Investment Institute.

Πηγή: capital.gr

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *