Σκουρλέτης: Πιο lignt είναι τα μέτρα που περάσαμε εμείς

Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «προφανώς δεν ξεφεύγει από το να είναι πολιτική λιτότητας αλλά είναι πολύ πιο ήπια» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που πέρασε η παρούσα κυβέρνηση είναι «πολύ πιο light» από εκείνα που ενέκριναν προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στη συμφωνίας Αθήνας-θεσμών ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η κυβέρνηση είχε το «θάρρος» να θέσει σε δοκιμασία έναν επώδυνο συμβιβασμό. «Αυτά που περάσαμε εμείς είναι πολύ πιο light από αυτά που πέρασαν με βία, με ΜΑΤ, από το 2010», τόνισε. Συμπλήρωσε πως η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να αξιολογηθεί συγκριτικά με την εναλλακτική «της τυφλής ρήξης» που θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση του λαού, με «απρόβλεπτες συνέπειες».

Υποστήριξε παράλληλα πως «αυτή η κυβέρνηση δεν ασπάζεται την αντίληψη και τη λογική των μνημονίων», εξηγώντας ότι το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα «που προσπαθούν να λειάνουν τις πολιτικές που δεν είναι δικές μας».

Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαμε», και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η βελτίωση στο πρόγραμμα είναι αισθητή. Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η Αθήνα κέρδισε τη «δέσμευση για τα ζητήματα του χρέους παρόλο που υπάρχει ασάφεια», συμπληρώνοντας ότι η δέσμευση αυτή ήταν «κατώτερη των προσδοκιών».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας δεν λειτουργεί ως τεχνοκράτης, αλλά ασκεί πολιτική μιλώντας εξ ονόματος του ευρωπαϊκού ΔΝΤ: «Ο Ρέγκλινγκ προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι (…) επιθυμούν να εφαρμοστεί μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική και να πείσουν ότι η λιτότητα είναι μονόδρομος» παρατήρησε.

Χαρακτηρίζοντας τέλος θετική εξέλιξη τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πρώτη φορά από το 2010, ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, υποστηρίζοντας πως «κάποιοι έφαγαν με δέκα μασέλες».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *