Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Τσίπρας

ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας θα συνεδριάσει αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής), με τη συμμετοχή του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Σέρβου Προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Σερβίας και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ.

Στις 10 το πρωί θα γίνει η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Βούτσιτς, την ίδια ώρα θα υπάρξουν παράλληλα συναντήσεις υπουργών από τις δύο χώρες και στη συνέχεια η συνεδρίαση της ολομέλειας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων αναμένεται να τεθούν ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών-μεταφορών, του τουρισμού, της οικονομίας-επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού. Θα συζητηθούν η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και γενικότερα των δυτικών Βαλκανίων, οι περιφερειακές εξελίξεις, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, καθώς και θέματα ασφάλειας και άμυνας.

Από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *