Συμφωνία μέχρι την Κυριακή θέλει η κυβέρνηση

Τις τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της σημερινής συνάντησης των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους απεσταλμένους των θεσμών συζήτησε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση .

Η συνάντηση αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη από το Μέγαρο Μαξίμου καθώς χθες τελείωσαν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων και από σήμερα οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν σε επίπεδο υπουργών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι την Κυριακή η το αργότερο την Δευτέρα να έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες , ώστε στην συνέχεια να συνταχθεί η τεχνική συμφωνία (SLA) και στις 10 Μαΐου να κατατεθεί προς συζήτηση στην Βουλή ώστε στις 12 του μηνός να τεθεί σε ψηφοφορία.

Χθες πάντως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους καθώς όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση μετά από παρέμβαση του Πιερ Μοσκοβισί κατάφερε να μην νομοθετήσει την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ . Δεδομένου ότι το θέμα αυτό είχε απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και είχε φέρει σοβαρές αντιδράσεις , -ακόμα και από υπουργούς όπως ο Πάνος Σκουρλέτης- τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι η συμφωνία στα ενεργειακά είναι κάτι περισσότερο από θετική.

Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε μάλιστα την σιγουριά στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα έχει προβλήματα κατά την διάρκεια της ψήφισης της συμφωνίας την Βουλή καθώς οι βουλευτές που είχαν θέμα με την ΔΕΗ εμφανίζονται σήμερα ικανοποιημένοι .

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στην ψηφοφορία τόνισε ότι « εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί είναι η πρώτη φορά που κλείνει η αξιολόγηση μέσα στα επτά χρόνια της κρίσης που δεν υπάρχει επιπλέον δημοσιονομική επιβάρυνση.

Πάντοτε στις αξιολογήσεις σημείωσε ακόμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλούσαν για δημοσιονομικό κενό. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει πια δημοσιονομικό κενό, μιλάμε για αλλαγή του δημοσιονομικού μίγματος με μηδενική επιπλέον επιβάρυνση».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε τέλος ότι «η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να κλείσουμε την αξιολόγηση χωρίς περαιτέρω επιβαρύνσεις και να οδηγήσουμε την ελληνική οικονομία σε μια πορεία ανάκαμψης. Και νομίζω ότι μέχρι στιγμής το σχέδιο της κυβέρνησης υλοποιείται κανονικά. Και είναι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο που, εδώ και καιρό, τουλάχιστον οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων τοποθετούνται υπέρ της ελληνικής πλευράς.»

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *