Συνάντηση Λεπέν-Πούτιν στη Μόσχα

Συνάντηση με την υποψήφια πρόεδρο της Γαλλίας με τη σημαία της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να επηρεάσει τις επικείμενες γαλλικές προεδρικές εκλογές.

«Η Ρωσία δίνει μεγάλη σημασία στις σχέσεις της με τη Γαλλία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διατηρούμε ισορροπημένες σχέσεις με την κυβέρνηση και με δυνάμεις της αντιπολίτευσης», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κατέληξε δε ότι «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να επηρεάσουμε τις εξελίξεις, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με όλους τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

Η Μαρίν Λεπέν έχει εκφραστεί πολλάκις με θερμά λόγια για τη Ρωσία και τον πρόεδρο Πούτιν, καθώς και για την ανάγκη σύσφιγξης των δεσμών Ευρώπης - Ρωσίας.

«Ενότητα κατά τρομοκρατίας»

Η Μ. Λεπέν - από την πλευρά της - επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα στην Κρατική Δούμα, κάτω σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου, περί συνεργασίας για την καταπολέμητης της τρομοκρατίας. Όπως είπε, θα ήταν χρήσιμο η Γαλλία και η Ρωσία να ανταλλάζουν πληροφορίες σε αυτό τον τομέα.

Ο κ. Πούτιν σχολίασε ότι θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν τον κίνδυνο της τρομοκρατίας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την αντιμετωπίσουν.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *