Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

Το πακέτο των μέτρων και των αντίμετρων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές θα βρεθεί στις 9:30 το πρωί στο μικροσκόπιο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει το πολιτικό στίγμα και το γενικό περίγραμμα της συμφωνίας στο υπουργικό συμβούλιου που συνεδριάζει στη Βουλή.

Η επόμενη μέρα είναι ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα και αναμένεται να τονίσει τη σημασία της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και της μετέπειτα πορείας της χώρας. Στο μικροσκόπιο του υπουργικού θα τεθούν μέτρα και αντίμετρα, καθώς και η «επόμενη μέρα», με στόχο πλέον τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων της κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «μείζον εθνικό ζήτημα» την παραγωγική ανασυγκρότηση, κατά τη συνάντησή του με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου συζητήθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος των περιφερειών στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως το θέμα «δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλο το πολιτικό σύστημα, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *