Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Την απόφαση να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις στους τομείς της καθαριότητας πήρε ομόφωνα η ΠΟΕ ΟΤΑ, την ώρα που τα σκουπίδια γεμίζουν τους δρόμους όλης της Ελλάδας.

Έτσι, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία την προσεχή Πέμπτη, οπότε θα επανακαθοριστεί η περαιτέρω στάση της Ομοσπονδίας.

Όπως ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο πρόεδρος Νίκος Τράκας η Ομοσπονδία δεν δέχθηκε τις προτάσεις της κυβέρνησης, αποφασίζοντας πως θα συνεχίσει τις πιέσεις για να περάσει η δική της πρόταση για την απορρόφηση των συμβασιούχων.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση -η οποία προφανώς ήλπιζε στην ολοκλήρωση της κινητοποίησης- υπερψήφισε την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ ενώ την καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι. Η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Πηγή: parapolitika.gr

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *