Το άνοιγμα της αγοράς Ενέργειας θα δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας

«Οι μελέτες και οι αναλύσεις ερευνητικών ιδρυμάτων, εγχώριων και ξένων (της McKinsey, του ΙΟΒΕ, του ΚΕΠΕ), συμφωνούν πως πρόκειται στα προσεχή έτη να υπάρξουν μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας στον κλάδο της ενέργειας. Περίπου 40 χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, χωρίς να συνυπολογίζεται ο κλάδος του ορυκτού πλούτου και η κατασκευή του αγωγού TAP, που θα προσθέσουν δεκάδες χιλιάδες ακόμη θέσεις εργασίας»

Την αποκάλυψη έκανε  ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός ανοίγοντας τις εργασίες του φετινού Athens Energy Gas Forum, με τίτλο «Greece as SouthEastern Europe & East Med Energy Gas Hub», που διοργάνωσε το ΤΕΕ στο αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου στο Σύνταγμα. Στην εκδήλωσε συμμετείχαν η κα Monika Ekstrom, επικεφαλής Πολιτικού Τμήματος της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα, ο κ. Didier Sire, επικεφαλής Ερευνών και Αναλύσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας (World Energy Council), στον οποίο συμμετέχει το ΤΕΕ, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας και πολλοί εκπρόσωποι σημαντικών εταιρειών από όλο το φάσμα της αγοράς φυσικού αερίου.

«Η περιοχή μας αλλάζει συνεχώς – και ο ενεργειακός τομέας και ιδιαίτερα το φυσικό αέριο αποτελεί κύριο παράγοντα αλλαγών, τόσο τα τελευταία όσο και τα επόμενα χρόνια. Αλλαγές που με τις σωστές επιλογές μπορούν να δημιουργήσουν απασχόληση και εισόδημα», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

«Ειδικά στον τομέα του φυσικού αερίου η αγορά το τελευταίο διάστημα αλλά και τους μήνες που έρχονται αλλάζει και αυτό δημιουργεί προκλήσεις και δυσκολίες αλλά κυρίως ευκαιρίες, με κύριους άξονες την απελευθέρωση της αγοράς και το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά και τις επενδύσεις που όλα αυτά φέρνουν» εξήγησε ο κ. Στασινός. «Η προσέλκυση νέων ιδιωτικών επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα γίνεται ήδη με επίκεντρο τον τομέα του φυσικού αερίου» συμπλήρωσε.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *