Το πρότυπο δημοτικό ιατρείο Κυψέλης εγκαινίασε ο Γιώργος Καμίνης

Ένα "κόσμημα", αλλά, κυρίως, ένα πρότυπο υπόδειγμα για τη μορφή και το ρόλο που θα έπρεπε να έχουν όλα τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου της χώρας μας, το ανακαινισμένο και ανανεωμένο δημοτικό ιατρείο Κυψέλης εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τη εν λόγω δομή ως "χαρακτηριστικό και επιτυχημένο δείγμα σύμπραξης του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς η ολοκλήρωση του έργου στηρίχθηκε στις οικονομικές δυνάμεις του δήμου Αθηναίων, ενός προγράμματος ΕΣΠΑ και της σχετικής χορηγίας του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", ενώ εποπτεύεται επιστημονικά από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το δημοτικό ιατρείο Κυψέλης στεγάζεται επί της οδού Χανίων 4β, λειτουργεί κάθε εργάσιμη ημέρα με διευρυμένο ωράριο, 8 π.μ. - 8 μ.μ., και διαθέτει γενικό γιατρό, γυναικολόγο, δερματολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο, οδοντίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο και ψυχίατρο, καθώς επίσης επισκέπτη Υγείας, μαία, νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο, σύμβουλο εργασίας, σύμβουλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σύμβουλο νομικών υποθέσεων και ψυχολόγο.

"Το δημοτικό ιατρείο Κυψέλης αντιμετωπίζει τον δημότη - κάτοικο σφαιρικά και όχι μόνον για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας", επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος δήλωσε ακόμη με νόημα ότι "υπερηφανευόμαστε ότι εδώ γίνεται κάτι σημαντικό, γιατί έτσι θα έπρεπε να είναι όλα τα Κέντρα Υγείας αστικού τύπου της χώρας μας. Το δημοτικό ιατρείο Κυψέλης ανοίγει δρόμο, είναι καινοτόμο και πρωτοπόρο".

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη έκανε  μεταξύ άλλων λόγο για "άνοιγμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" και σημείωσε ακόμη ότι "το δημοτικό ιατρείο Κυψέλης αποτελεί μοντέλο για τον δήμο Αθηναίων, αλλά και για τους υπολοίπους δήμους", ενώ προανήγγειλε ότι "όλα τα δημοτικά ιατρεία του δήμου Αθηναίων θα λάβουν σιγά - σιγά τη μορφή και τον ρόλο του δημοτικού ιατρείου Κυψέλης".

Τέλος, ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Τούντας τόνισε μεταξύ άλλων με νόημα ότι "υλοποιούμε το όραμα του Γιώργου Καμίνη για το πώς πρέπει να είναι ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, το οποίο είναι πρότυπο για όλη την Ελλάδα".  

Το δημοτικό ιατρείο Κυψέλης δέχεται καθημερινά περισσότερες από 200 επισκέψεις, ενώ κάθε Παρασκευή, από τη 1.30 μ.μ. έως τις 3.30 μ.μ., λειτουργεί επίσης ιατρείο Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού και Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών, ενώ διενεργείται και προληπτικός έλεγχος για όλους τους διαβητικούς ασθενείς. 

Για ραντεβού με γιατρό στο δημοτικό ιατρείο Κυψέλης καλείτε το τηλέφωνο 210 8836200.

Η απουσία του υπουργείου Υγείας τόσο από το σύνολο εγχείρημα όσο και από τα εγκαίνια του δημοτικού ιατρείου Κυψέλης δεν έμεινε ούτε απαρατήρητη ούτε ασχολίαστη...

 

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *