Τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου, σε σχέση με το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την Αγορά του Μπόροου τα μεσάνυχτα.

Από τις επιθέσεις σκοτώθηκαν επτά πολίτες, ενώ 48 άλλοι τραυματίστηκαν. Νεκροί έπεσαν τρεις δράστες από τα πυρά της αστυνομίας, που έδρασε ακαριαία. 

Ήδη έχουν συλληφθεί 12 ύποπτοι στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου, όπου οι έρευνες συνεχίζονται.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες για το ενδεχόμενο οι δράστες να έχουν συνεργάτες και ήδη έχουν αρχίσει οι συλλήψεις.

«Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας συνέλαβαν σήμερα το πρωί 12 ανθρώπους στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Γέφυρα του Λονδίνου και την περιοχή Μπόροου Μάρκετ. Οι έρευνες συνεχίζονται σε διευθύνσεις στο Μπάρκινγκ», αναφέρεται σε επίσημη δήλωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομή στο συγκρότημα διαμερισμάτων στο Μπάρκινγκ, καθώς είχε την πληροφορία ότι ένας από τους δράστες ζούσε εκεί. Κάποιες αναφορές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το άτομο που απεικονίζεται νεκρός σε μια από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σύντομα μετά την τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία δίνει ιδιαίτερα σημασία στο γεγονός ότι οι δράστες ήταν τρεις κι όχι ένας όπως σε άλλες επιθέσεις με βαν κατά πλήθους. Το γεγονός ενισχύει τις εκτιμήσεις για ενδεχόμενους συνεργάτες ή ένταξη σε κάποιο δίκτυο.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο, που σημειώθηκε μόλις 13 ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, σε διάγγελμα μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ασφάλειας Cobra, ανακοίνωσε αλλαγή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής απέναντι στον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Το χρονικό του τρόμου

Η βρετανική αστυνομία διευκρίνισε ότι στελέχη της έσπευσαν στο σημείο όταν αναφέρθηκε ότι αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ένα λευκό φορτηγάκι που εκινείτο με περίπου 80 χλμ. την ώρα βγήκε από τον δρόμο και χτύπησε πεζούς πάνω στο πεζοδρόμιο.
Η αστυνομία κατόπιν έστειλε μονάδες στην Αγορά Μπόροου όταν αναφέρθηκαν επιθέσεις με μαχαίρι. Δύο άνδρες μπήκαν σε μπαρ και εστιατόρια στην πολυσύχναστη περιοχή, κοντά στη Γέφυρα του Λονδίνου, και μαχαίρωσαν ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες που μπήκαν στο εστιατόριο ήταν οι ίδιοι που οδηγούσαν το βαν που έπεσε πάνω στο πλήθος στη Γέφυρα του Λονδίνου. Οι δράστες φορούσαν γιλέκα με ψεύτικα εκκρηκτικά.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επέμβασή της ήταν άμεση: από την ώρα του πρώτου τηλεφωνήματος για την επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου έως ότου οι αστυνομικοί θέσουν εκτός μάχης τους τρομοκράτες πέρασαν μόλις 8 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Επέστρεψε ο τρόμος στο Λονδίνο

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν - Μέι

Διαβάστε επίσης: Λονδίνο: Έλληνας φωνάζει «έχω ματώσει αλλά είμαι καλά»μετά την επίθεση

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *