Τσίπρας για την υγεία: Το μέγιστο δυνατό ώστε ευάλωτες ομάδες και πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση

 

Στη Σύνοδο του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του ΠΟΥ που διοργανώνεται στη Βουδαπέστη έδωσε το «παρών» ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπογράμμισε πως «τα μέτρα για την οικονομική κρίση έχουν πλήξει και τον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο δύο κρίσεων, τόσο του προσφυγικού όσο και της οικονομικής κρίσης».

Όπως επεσήμανε: «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και είναι απέναντι σε αυτούς που θέλουν να πλήξουν το κοινοτικό κεκτημένο και θεωρούν την υγεία προνόμιο» και συμπλήρωσε ότι η χώρα «αντιμετώπισε το μεγάλο δίλημμα, ή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια και στο πλαίσιο διεθνούς δικαίου ή να προστατεύσει μόνο το δικό της συμφέρον. Επέλεξε το πρώτο μονοπάτι το μόνο που επιτρέπει στην Ευρώπη να έχει μέλλον».

«Ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε την πατρίδα μας ήταν να κάνουμε το μέγιστο δυνατό ώστε όλες οι ευάλωτες ομάδες και οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση στην υγεία» προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *