Τσακαλώτος στους FT: Διπλή νίκη

Πανηγυρίζει για το κοινωνικό μέρισμα σε συνέντευξή του στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως επισημαίνει στο δημοσίευμα των FT υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα ανακοινώνει κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ», «είχαμε μία διπλή νίκη φέτος, αντιμετωπίζουμε τελικά τη φοροδιαφυγή και τα οφέλη από αυτή κατευθύνονται στους ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο».

Στο δημοσίευμα της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας γίνεται αναφορά στο διάγγελμα του πρωθυπουργού όπου εξήγγειλε τη διανομή κοινωνικού μερίσματος 1,4 δισ. ευρώ σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι έχουν πληγεί περισσότερο από την επταετή ύφεση.

Όπως επισημαίνεται, οι προσπάθειες για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής συνέβαλαν στο μεγαλύτερο του στόχου πρωτογενές πλεόνασμα και ότι η ΑΑΔΕ, που συστήθηκε φέτος τον Ιανουάριο, έχει αντλήσει 400 εκατ. ευρώ από ένα πρόγραμμα εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων που διατηρούσαν στο εξωτερικό φοροφυγάδες.

The post Τσακαλώτος στους FT: Διπλή νίκη appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *