Τυλιγμένα στις φλόγες τα θέρετρα της γαλλικής Ριβιέρας

Για οικολογική τραγωδία κάνουν λόγο οι δημοτικές αρχές στην περιοχή Var της νοτιοδυτικής Γαλλίας (κοντά στο Σεν Τροπέ) καθώς οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες το βράδυ έχουν αποτεφρώσει τεράστιες εκτάσεις, αναγκάζοντας πάνω από 12.000 άτομα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Πάνω από 4.000 πυροσβέστες έχουν επιστρατευτεί για να σβήσουν την φωτιά, με την κυβέρνηση του Παρισιού να ζητά εναέρια μέσα από την ΕΕ.

fance1

Τουλάχιστον 19 πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα νοσηλεύονται και αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV, οι πυροσβέστες δίνουν μάχη όχι μόνο με τις φλόγες αλλά και με την...κούραση καθώς άυπνοι προσπαθούν να τιθασεύσουν τη φωτιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη τα τελευταία 24ωρα. 
  
Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα πάνω από 90χλμ /ώρα και σε συνδυασμό με την ξηρασία, δημιουργείται το κατάλληλο έδαφος για την εξάπλωση της φωτιάς, επισημαίνει το γαλλικό δίκτυο RTL.  

fance2

Πυρκαγιές μαίνονται και στην Κορσική, όπου οι τοπικές αρχές ζήτησαν από εκατοντάδες άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RTL, στην περιοχή Bormes les Μimosas έχουν αποτεφρωθεί μέσα σε ένα 24ωρο πάνω από 800 εκτάρια.

Στην περιοχή αυτή, όπως εξηγούν οι πυροσβέστες, το καλοκαίρι ο πληθυσμός τριπλασιάζεται.


Οι φλόγες μαίνονται από χτες το βράδυ (10μ.μ ώρα Γαλλίας) με τον άνεμο να βοηθά στην ταχύτατη εξάπλωση τους.

Ο δήμαρχος της περιοχής Bormes les Μimosas έκανε λόγο για οικολογική τραγωδία.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL, o Φρανσουά Aριζί δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

«Εκκενώθηκαν κάμπινγκ, κατασκηνώσεις αλλά περιμένουμε εναέρια μέσα για να καταφέρουμε να ελέγξουμε τη φωτιά».

Δύο άλλες μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Var τις τελευταίες δύο ημέρες.

Μόνο στο Croix-Valmer κοντά στο Σεν Τροπέ αποτεφρώθηκαν 500 εκτάρια.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *