Γεννηματά: “Επιστρέψαμε”

«Επιστρέψαμε, ξαναπιάσαμε το νήμα», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της με την οποία έκλεισε το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Εσπευσε να επαναλάβει ότι «θέλουμε και θα είμαστε μέρος της λύσης αλλά δεν θα είμαστε συμπλήρωμα κανενός», και να υπερασπιστεί τον Κώστα Σημίτη δηλώνοντας ότι «επιθέσεις στον πρωθυπουργό που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωζώνη δεν πιάνουν. Θα πάρουν την περιφρόνηση που τους αξίζει».

«Η συνύπαρξή μας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι τυχαία ούτε ευκαιριακή, είναι απόφαση που βασίζεται στη συνεννόηση. Όμως η συνεννόηση αφορά κυρίως τη χώρα. Αυτό είναι και το πρώτο μεγάλο μας μήνυμα στην ελληνική κοινωνία. Γιατί επιβάλλεται η χώρα να βρει αυτό που τόσο της έλειψε όσο τίποτα άλλο από το ξέσπασμα της κρίσης: συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων για Εθνική Γραμμή», τόνισε.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, τη σύγχρονη κεντροαριστερά που μπορεί να φέρει τη νέα αλλαγή. Ανάπτυξη, απασχόληση, αλληλεγγύη είναι το τρίπτυχο μας», είπε στους συνέδρους.

«Βλέπω με ενδιαφέρον και ομολογώ με ικανοποίηση μια στροφή. Όλοι αυτοί που προέβλεπαν και επεδίωκαν την πολιτική μας εξαφάνιση, αναλώνονται τελευταία σε επιθέσεις φιλίας γιατί βλέπουν την ανοδική μας πορεία. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά τη θέση μας. Πιστεύουμε ότι αδύναμες κυβερνήσεις δεν μπορούν να δώσουν λύσεις. Είμαστε σταθεροί στην πρόταση μας για το σχηματισμό μιας ισχυρής Κυβέρνησης ευρείας λαϊκής στήριξης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για να βγάλει τη χώρα από την κρίση». είπε η επικεφαλής του κόμματος.

Κατά την Φώφη Γεννηματά «πραγματική αντιπολίτευση στη χειρότερη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση κάνουμε εμείς. Εμείς στην πράξη παίζουμε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ολοφάνερο. Η ΝΔ είναι και παραμένει για εμάς ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία επιμένουν στην καρικατούρα του μικρού δικομματισμού και την πόλωση που δηλητηριάζουν τη χώρα».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *