Η αντιτρομοκρατική αναμένει νέα προκήρυξη από τους “Πυρήνες της Φωτιάς”

Νέα στοιχεία για το τρομο-δέμα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι έρχονται, επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι οι «Πυρήνες της φωτιάς» βρίσκονται πίσω και από αυτή την επίθεση, όπως και με τον φάκελο-βόμβα που εντοπίστηκε πριν φτάσει στο γραφείο του Σόιμπλε στο Βερολίνο.

Οι αστυνομικές αρχές μελετούν τα στοιχεία από την βόμβα στο Βερολίνο, τα υπολείμματα της βόμβας στο Παρίσι, ενώ παράλληλα αναλύουν προσεκτικά και την ανάληψη ευθύνης για τον φάκελο-βόμβα στον Σόιμπλε από τους «Πυρήνες της φωτιάς».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιτρομοκρατική στην Ελλάδα, αλλά και αρχές στη Γαλλία αναμένουν πολύ σύντομα νέα προκήρυξη ανάληψη συνολικής ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση , ενώ παράλληλα προσπαθούν αν ελέγξουν κάθε πακέτο ή φάκελο φτάνει σε «ύποπτους στόχους» που θα μπορούσαν να έχουν σταλεί τρομοδέματα.

Και οι γαλλικές αρχές συνδέουν την βόμβα στο ΔΝΤ με τον φάκελο-βόμβα που είχε σταλεί στον Σόιμπλε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είχε την ίδια συνδεσμολογία και περίπου τον ίδιο όγκο. Περιείχε κύλινδρο 30 εκατοστών με εκρηκτική ύλη από βαρελότο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Παρίσι, η γαλλική αντιτρομοκρατική βρήκε και υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων, ενώ αργότερα αποδείχθηκε ότι δήθεν αποστολέας ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΝ και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

Συγκεχυμένες όμως ήταν και οι πληροφορίες για τον αποδέκτη του δέματος στο Παρίσι. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι παραλήπτης ήταν ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν, ενώ στη συνέχεια ως παραλήπτης του τρομο-πακέτου αναφερόταν ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς.

Η υπάλληλος που άνοιξε το δέμα τραυματίστηκε στο πρόσωπο, το λαιμό και στα χέρια από την έκρηξη και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, όπως δήλωσε και ο διευθυντής της γαλλικής αστυνομίας, διαψεύδοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι υπήρξε θύμα από την έκρηξη.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *