Αγόρασε το Τσάμπιονς Λιγκ αντί 57 εκατ. το χρόνο ο Τέρνερ

Είναι δεδομένο ότι ένας από τους επόμενους τρεις τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ και μάλλον στη Νέα Υόρκη. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο τηλεοπτική πλατφόρμα Turner Sports ξόδεψε ένα τρομερό ποσό για να αποκτήσει για μία τριετία τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων της κορυφαίας ποδοσφαιρικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης για την τριετία 2018-2021, κερδίζοντας στη σχετική χρυσοφόρα (για την UEFA…) δημοπρασία το Fox Sports που μετέδιδε τα ματς της διοργάνωσης από το 2009. Η Turner Sports θα προβάλει για πρώτη φορά ποδόσφαιρο ύστερα από 27 χρόνια! Αν το όνομά της δεν σας λέει κάτι, πρόκειται για την εταιρεία στην οποία ανήκει, μεταξύ άλλων, το CNN και όλες οι ιστοσελίδες του NBA. Είναι μέρος του holding του μεγιστάνα Τεντ Τέρνερ και υπέβαλε πρόταση καταβολής 57 εκατ. ευρώ για καθένα από τα τρία χρόνια. Την τελευταία φορά που είχε πληρώσει για να μεταδώσει ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, είχε αγοράσει και είχε μεταδώσει στις ΗΠΑ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1990.

Το Fox Sports, το οποίο θα μεταδώσει τους αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου και για το 2017-2018, αλλά και το NBC, που έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε τεράστιες αγορές τηλεοπτικών προϊόντων που έχουν σχέση με τον αθλητισμό, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον διαγωνισμό. Ηττημένο ήταν και το ESPN, που δεν υπέβαλε επίσημη πρόταση, αλλά χρησιμοποίησε την BAMTech, θυγατρική εταιρεία των ιδιοκτητών του MLB (της λίγκας του μπέιζμπολ). Η Disney, στην οποία ανήκει το ESPN, παρακολούθησε μάλλον εξ αποστάσεως τη δημοπρασία, αφού η προσφορά της δεν ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο - η πρόταση θεωρήθηκε διερευνητική.

Η Turner Sports κέρδισε και τον δεύτερο διαγωνισμό, αυτόν που έγινε για τα ισπανόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα: πλήρωσε το ποσό των 33 εκατ. ευρώ, με συνέπεια το συνολικό ποσό που κέρδισε η UEFA από την πώληση των δικαιωμάτων της διοργάνωσης στις ΗΠΑ να διπλασιαστεί σε σχέση με όσα εισέπραξε για την τριετία  2015-2018. Αναμένεται πλέον να διευκρινιστεί ποιο ή ποια από τα καλωδιακά αθλητικά κανάλια του Turner Sports (TBS, TNT, truTV) θα αναλάβει τη μετάδοση των αγώνων και εάν θα υπάρξει κάποιος προγραμματισμός για μερικές μεταδόσεις παιγνιδιών από ανοιχτά, μη συνδρομητικά κανάλια. Η μετάδοση του τελικού, π.χ., μπορεί να γίνει μόνο από ένα τέτοιο. Κι αν όντως υπάρξει τελικός στη Νέα Υόρκη το 2019 ή το 2020, θα είναι το μεγαλύτερο σποτ για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *