Σόιμπλε: Η ΕΚΤ να εγκαταλείψει “εγκαίρως” την τρέχουσα νομισματική πολιτική

Η ΕΚΤ πρέπει να εγκαταλείψει την τρέχουσα νομισματική πολιτική "εγκαίρως", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια είχαν προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένα μέρη του κόσμου.

"Η ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική σε πολλές περιοχές έχει ενθαρρύνει αδικαιολόγητη ανάληψη ρίσκου, πολιτική εφησυχασμού, κακή κατανομή κεφαλαίων και φούσκες στις τιμές των asset, και θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν αντιστραφεί εγκαίρως", ανέφερε ο Schaeuble σε ομιλία του.

"Πρέπει να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία", δήλωσε ο Schaeuble.

Πρόσθεσε ότι η Federal Reserve στις ΗΠΑ είχαν ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και ότι η ΕΚΤ προσφάτως τροποποίησε το ανακοινωθέν της με έναν τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι οδηγείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Επίσης, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Γερμανία θέλει μια λύση για την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα έχει ως αποτέλεσμα την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για όλους.

"Θέλουμε μία λύση που να προκαλεί την μικρότερη δυνατή ζημιά και για τις δύο πλευρές", τόνισε ενώ πρόσθεσε πως το Λονδίνο θα παραμείνει σημαντική αγορά για την Ευρώπη και μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ένωση.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *