Γιούνκερ: “Τραγωδία” το Brexit για την ΕΕ

"Τραγωδία" χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, το Brexit από τη Ρώμη όπου λαμβάνει χώρα η Σύνοδος της Ένωσης για τα 60 χρόνια από τη Διακήρυξή της.

Ο Juncker δήλωσε ότι μια τέτοια εορταστική συνάντηση, όπως είναι 60η επέτειος της ιδρυτικής συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι "μια πολύ θλιβερή στιγμή" επειδή η Βρετανία απουσιάζει, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

"Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την Ευρώπη", δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγάλα επιτεύγματα της Ευρώπης, τα οποία όμως συχνά οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι τα "ξεχνούν" αλλά στην Αφρική και την Ασία υπάρχει "αυξανόμενη αποδοχή".

"Πετύχαμε διαρκή ειρήνη, καταφέραμε να κάνουμε πραγματικότητα το ενιαίο νόμισμα, κάτι που κανένας δεν θεωρούσε πιθανό και τη μεγαλύτερη ενιαία αγορά", υπογράμμισε. "Μόνο αν μείνουμε ενωμένοι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να παραδώσουμε στις μέλλουσες γενιές μια Ευρώπη πιο ευημερούσα, πιο κοινωνική και πιο ασφαλή", τόνισε ο Λουξεμβούργιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι "σήμερα ανανεώνουμε τους όρκους μας και επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας σε μια αδιαίρετη Ευρώπη".

Ζήτησε να "παραδώσουμε μία ευημερούσα, αλληλέγγυα και ασφαλή Ευρώπη".

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *