Χωρίς άλλες καθυστερήσεις ο διαγωνισμός για ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ

Το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ συνεδρίασε χθες και δεν ενέκρινε  το αίτημα νέας παράτασης που είχαν υποβάλει 3 από τα επενδυτικά σχήματα που διεκδικούν το 67% του ΟΛΘ . Αιτήματα για παράταση του διαγωνισμού από 15 ημέρες έως και δύο μήνες, μετά την 24η Μαρτίου που είχε οριστεί- ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές- ως ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, είχαν υποβάλει:

  • η P&O του αραβικού ομίλου της DubaiPortsWorld,
  • η ιαπωνική Mitsui και
  • η ISTC από τις Φιλιππίνες.

Με ενδιαφέρον αναμένεται πλέον εάν οι εν λόγω τρεις «μνηστήρες» θα καταθέσουν τελικά δεσμευτική προσφορά, ενώ σίγουρη θεωρείται η κατάθεση προσφοράς από το επενδυτικό σχήμα του γερμανικού fund Deutsche Invest με την Terminal Link, θυγατρική κατά 51% του γαλλικού πολυεθνικού ομίλου CMA-CGM, στο οποίο συμμετέχει με ποσοστό της τάξης του 15% και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

Η γνωστοποίηση της ενδεχόμενης παράτασης του διαγωνισμού προκάλεσε άμεσα αντιρρήσεις των τοπικών παραγωγικών φορέων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) που σε χθεσινή ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι συνεχείς παρατάσεις είναι προσχηματικές με τελικό στόχο.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *