Danke Herr Tsipras…

Αν ρωτούσε ο Σόιμπλε τι θα πει "Germanotsolias", η απάντηση θα ήταν πολύ απλή: "Tsipras"!

Έσπαγε κανάτια στην Κέρκυρα το Πάσχα ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ...ευχόταν να τα πέταγε στο κεφάλι του Σόιμπλε. Τόσο πολύ «αντιστασιακός» ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Δεν φοβήθηκε μήπως προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο με το «αστειάκι» του.

Αλλά ο Σόιμπλε δεν παρεξηγεί. «Δεν κοροϊδεύει εμένα, τους Έλληνες κοροϊδεύει» λέει από μέσα του ο Σόιμπλε.

Μήπως κάνω λάθος; Μήπως είναι χολωμένος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό; Μήπως έχει χάσει τον ύπνο του γιατί οι Έλληνες μισούν τους Γερμανοτσολιάδες;

Ας κάνουμε έναν –προσωρινό- απολογισμό των «δεινών» που προκάλεσε η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στους Γερμανούς:

- Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πουλήθηκε για 231 εκατ. ευρώ στην Deutsche Invest Equity. Ο κύριος Ιβαν Σαββίδης βρέθηκε στο σωστό «στρατόπεδο» και η δουλειά έκλεισε.

- Οι Έλληνες υπουργοί κ.κ. Τσακαλώτος και Σπίρτζης παρέδωσαν τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια στην Γερμανική Fraport. «Ευκολάκι» ήταν. Ο Σαμαράς δεν θα μπορούσε να τα κάνει αυτά, αφού οι συνδικαλιστές θα είχαν κάνει κατάληψη και μόνον «πάνω από το πτώμα τους» θα μπαίνανε οι ξένοι. Όταν όμως τα δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως και το λιμάνι του Πειραιά στην Cosco) τότε οι «αντιστασιακοί» φωνακλάδες κάνουν τους ... κινέζους.

-  Να βγει στις αγορές με τα «πρόωρα» πλεονάσματα και να τελειώσει το 2ο Μνημόνιο τον Φεβρουάριο του 2015, δοκίμασε ο Σαμαράς. Ευτυχώς ή δυστυχώς, τον έριξε ο Τσίπρας και... «σιγούρεψε» το 3ο Μνημόνιο. Δεν κρατιόταν ο Αλέξης να να το (δια-) κόψει «με ένα άρθρο και ένα νόμο», αντί να αφήσει να περάσει ο Φεβρουάριος (και η εκλογή Προέδρου) που του πρότεινε ο Αντώνης και να πάνε το καλοκαίρι στις κάλπες. Είτε είχαμε βγει τότε ή όχι (αλλά και με «χρυσά κουτάλια» να ζούσαμε από τότε) μάλλον ο Τσίπρας και πάλι θα έβγαινε. Πάνω απ’όλα όμως, μη μείνει χωρίς Μνημόνιο η Ελλάδα ήταν όλο το θέμα, όχι πότε θα άλλαζε η κυβέρνηση.

-  Να διώξει το ΔΝΤ ψέλισε το 2014 πως θέλει η ΝΔ και τότε...«πέθανε» ο Σαμαράς για την Μέρκελ. Αντιθέτως ο Βαρουφάκης που καθύβριζε πατόκορφα ολόκληρη την Ευρώπη (και τους μετ’ολίγον «φίλους» της κυβέρνησης Ολάντ , Γιούνκερ, Μοσχοβισί  κλπ κλπ) την ίδια στιγμή -για όσους θέλουν να τα ξεχνάνε- «έγλειφε» δημοσίως Λαγκάρντ και Ταμείο για να παραμείνουν στην Ελλάδα. «Σύμμαχοί μας είναι» έλεγε, ενώ όλοι οι άλλοι «εχθροί»...  Τόσο φίλοι, που Τσίρπας και Τσακαλώτος «μας παίρνουν μέτρα» 4 δισ. το 2019-2020 (μετά και το τέλος του 3ου Μνημονίου που λήγει το 2018!) επειδή, λένε, ο κακός Σόιμπλε επιμένει να μπει το Ταμείο! «Χαλάλι του» τα 4 δισ. ευρώ του Γερμανού, άλλοι τα πληρώνουν άλλωστε...

- Φαγώθηκε η Ελλάδα και η Ευρώπη όλη (βλέπε Ρέντσι στην Ιταλία, Podemos στην Ισπανία, Γάλλοι, Άγγλοι Πορτογάλοι και ...λοιποί συγγενείς) ότι η Ελλαδίτσα είναι διαλυμένη και χρεοκοπημένη χώρα και δεν αντέχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που της ζητούσαν οι «κακοί» του Βερολίνου. «Συμμαχία κατά της λιτότητας» έστηναν Τσίπρας – Βαρουφάκης – Τσακαλώτος και τρέχανε στους Ευρωπαίους Ολάντ, Μοσχοβισί, Σαπέν, Ρέντσι, Μπαντοάν, Die Linke και πόσους άλλους κάθε τρεις και λίγο. Τόσα μίλια με το αεροπλάνο και τα τρένα (όταν ο Βαρουφάκης έφτανε μέχρι την Γηραιαά Αλβιόνα για περιοδείες), που ασφαλώς ξεθεώθηκαν οι άνθρωποι. Και να που ήρθε η Ώρα της Αλήθειας: 4,2% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα «κατά Μνημόνιο» η Ελλαδίτσα. Δηλαδή από 7,5 δισ. ευρώ πλεόνασμα, χωρίς Ανάπτυξη (αρκεί που την ανακοίνωσε ο Τσίρπας εκείνη την ημέρα που τον «έστησε» στο ραντεβού τους για το 2016), χωρίς ποσοτική χαλάρωση από την ΕΚΤ, χωρίς ANFA’s και SNP’s, με capital controls, με part-time απασχόληση, με κομμένες τις συντάξεις (ή χωρίς συντάξεις οι χήρες!), με ιδιωτικοποιήσεις, με ξένα funds στην Ελλάδα.... Ποιος θα πει τώρα ότι η Λιτότητα δεν φέρνει αποτελέσματα; Μέχρι και ο Σόιμπλε «τρολάρει» το ΔΝΤ πως έπεσε έξω, ενώ η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε να εκπλήξει τους πάντες «ευχάριστα»!

Είναι σίγουρο πως έρχονται «ακόμα καλύτερες ημέρες».

Danke Her Tsipras…

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *