Η Πολωνία «πολεμά» την επανεκλογή Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

 

Με «βόμβα» απειλεί τη σύνοδο των Βρυξελλών η Πολωνία, σε περίπτωση που διεξαχθεί σήμερα ψηφοφορία σχετικά με την επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία αντιτίθεται η ίδια η χώρα του.

«Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η ψηφοφορία να μην διεξαχθεί σήμερα και θα ενημερώσουμε τους εταίρους μας ότι θα απειληθεί όλη η σύνοδος, αν αναγκαστούμε να ψηφίσουμε» δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Βίτολτ Βαζικόφσκι στο τηλεοπτικό δίκτυο TNV24.

«Στείλαμε στους Γερμανούς ένα μήνυμα για να τους πούμε ότι δεν είναι απαραίτητο να εκλέξουμε σήμερα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», πρόσθεσε ο Βαζικόφσκι.

Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, η χώρα ενδέχεται να ζητήσει την εκλογή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με ομόφωνη απόφαση οπότε έτσι θα εμποδίσει την επανεκλογή Τουσκ.

Ενώ, σύμφωνα με άλλη εκδοχή, αν η Πολωνία βρεθεί απομονωμένη στη διάρκεια της ψηφοφορίας, στη συνέχεια θα αρνηθεί να υπογράψει στα συμπεράσματα της συνόδου, κάτι που θα τα καταστήσει άκυρα.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *