Ο κινέζικος δράκος “κατάπιε” τη Μίλαν!

Ηταν το σίριαλ της χρονιάς στην Ιταλία και ολοκληρώθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας: το 99,9% των μετοχών της Μίλαν ανήκει πια σε Κινέζους επενδυτές. Η εξαγορά της Μίλαν ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε επίσημα η εταιρεία Fininvest, μέσω της οποίας ο Μπερλουσκόνι διατηρούσε τις μετοχές του κλαμπ.

Ο Γιονγκ Χονγκ Λι, ο Κινέζος επενδυτής που ηγείται της προσπάθειας αγοράς της ομάδας, βρέθηκε στο Μιλάνο για τις τελικές επαφές και κατέθεσε τα εναπομείναντα 370 εκατ. ευρώ που απομένουν για να ολοκληρωθεί το deal. Να θυμίσουμε πως οι Κινέζοι έχουν ήδη πληρώσει 250 εκατ. ως εγγύηση, ενώ από τα χρήματα που μένουν να δοθούν τα 180 εκατ. θα προέρχονται από το αμερικανικό fund Elliott Management, που δανείζοντας αυτό το ποσό έσωσε το deal.

O Λι, εκπροσωπώντας ένα fund, ίδρυσε την εταιρεία Rossoneri Sport Investment Luxembourg και σε αυτή πέρασαν οι μετοχές. Ο μόνος άνθρωπος του παλιού Δ.Σ. που θα υπάρξει στη νέα διοίκηση είναι ο Ιταλός δικηγόρος Μάρκο Φασόνε, που θα αναλάβει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Γιονγκ Χονγκ Λι, ο άνθρωπος που ηγείται πλέον της Μίλαν, ήταν καθησυχαστικός: «Θέλω να ευχαριστώ τον κ. Μπερλουσκόνι και τη Fininvest για την εμπιστοσύνη αλλά και όλους τους οπαδούς της Μίλαν για την υπομονή που έδειξαν μέχρι σήμερα. Η Μίλαν είναι ένας παγκόσμιας φήμης σύλλογος με την πιο ένδοξη ιστορία. Μόλις τώρα ολοκληρώσαμε ένα σημείο-κλειδί για την αναγέννηση του συλλόγου και για το μέλλον υπόσχομαι πως βήμα-βήμα θα επαναφέρουμε τη θρυλική Μίλαν στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου», είπε.

Πάντως, αρκετοί στην Ιταλία εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και πιστεύουν πως όλο αυτό είναι ένα κόλπο του Μπερλουσκόνι για να κρατήσει την ομάδα μέσω μιας σκιώδους κινεζικής ιδιοκτησίας. Βοήθησε τη σχετική φημολογία και μια δήλωση του Μαρτσέλο Λίπι που, ως προπονητής της Εθνικής Κίνας και μόνιμος κάτοικος Πεκίνου, δήλωσε πως τους συγκεκριμένους Κινέζους δεν τους ξέρει κανείς!

Από την εφημερίδα "Επένδυση" 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *