Για “προχειρότητα” των αξιολογητών των δημοσίων υπαλλήλων κάνει λόγο η ΝΔ

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αναδεικνύοντας την προχειρότητα με την οποία θεσμοθετήθηκε και επιχειρείται η υλοποίηση του Ν. 4369/2016, καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης.

Η βασική αιτία αυτής της στάσης είναι προφανής κι έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι "αξιολογητές", δηλαδή οι Προϊστάμενοι, οι Διευθυντές και οι Γενικοί Διευθυντές δεν έχουν αξιολογηθεί οι ίδιοι, αλλά κατά βάση ασκούν τα καθήκοντα τους “με ανάθεση”, χωρίς κριτήρια και χωρίς καν να ακολουθείται η διαδικασία που ακόμη και ο ίδιος ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει.

Η προηγούμενη κυβέρνηση, με το Ν. 4275/2014, είχε θεσμοθετήσει έναν αντικειμενικό τρόπο επιλογής Προϊσταμένων. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, είχε ξεκινήσει τη διαδικασία εφαρμογής του νόμου με την προκήρυξη για την επιλογή των Γενικών Διευθυντών σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος, ως επόμενος υπουργός, φρόντισε αμέσως να σταματήσει αυτή τη διαδικασία με το Ν. 4325/2015. Αποτέλεσμα: Εδώ και δύο χρόνια δεν έχει γίνει τίποτε για το ζήτημα της αξιοκρατικής επιλογής Προϊσταμένων, παρότι από τον Φεβρουάριο ισχύει ο νόμος των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την αξιολόγηση.

Η διαιώνιση των μεταβατικών διατάξεων και η τοποθέτηση με ανάθεση των Προϊσταμένων είναι ακόμη μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τη δημόσια διοίκηση».

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *