ΠΟΕΔΗΝ: Μηνύσεις στις διοικήσεις του «Παπανικολάου» και του «Ιπποκράτειου»

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των διοικητών των Νοσοκομείων «Παπανικολάου» και «Ιπποκράτειο», καταθέτει την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, για τις αντικαταστάσεις των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων στα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Εξάλλου, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατά των διοικητών των νοσοκομείων όλης της χώρας για τις αντικαταστάσεις 700 από τους 2.100 προϊσταμένους που υπηρετούν στο σύνολο των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτήρισε παράνομες τις αντικαταστάσεις των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο επιδιώκει «από την μία να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και από την άλλη να συστήσει νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών στην δημόσια διοίκηση, σε ομηρία για ψηφοθηρικούς λόγους».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι δημόσιες δαπάνες υγείας, για τις οποίες διατίθεται μόνο το 5% του ΑΕΠ, είναι σε τριτοκοσμικά επίπεδα και επισήμανε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εξαίρεσης της δημόσιας υγείας από τα μνημόνια και της αύξησης των δημόσιων δαπανών για την υγεία τουλάχιστον στο 7,5% του ΑΕΠ.

Ο κ. Γιαννάκος υπενθύμισε, ότι στις 23 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση, με αίτημα την επιδίκαση του ποσού των 200.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στα δημόσια νοσοκομεία.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *