Ψυχική Υγεία: Καταψηφίζει το νομοσχέδιο η Ν.Δ.

Στην καταψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για την διοικητική "αναδιοργάνωση" του δημοσίου συστήματος Ψυχικής Υγείας θα προχωρήσει η Ν.Δ. στη Βουλή, σύμφωνα με όσα προέκυψαν σήμερα από την συνεδρίαση της σκιώδους κυβέρνησης του κόμματος, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται υπό συζήτηση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία θα καταθέσουν αύριο τις σχετικές απόψεις και θέσεις τους οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής με το εν λόγω νομοσχέδιο συζήτηση μεταξύ των τομεαρχών της Ν.Δ., η αξιωματική αντιπολίτευση κρίνει ότι πρόκειται για "παντελώς αποσπασματικές ρυθμίσεις τόσο για την Ψυχική Υγεία όσο και για τα υπόλοιπα πεδία της Υγείας, αποσπασματικές ρυθμίσεις οι οποίες προδίδουν την έλλειψη συνεκτικού σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα αυτές να μην δύνανται να αντιμετωπίσουν κανένα από τα μεγάλα προβλήματα των χώρων τους οποίους αφορούν".

Στην ίδια συνεδρίαση, ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου έθεσε το θέμα του δυσθεώρητου, ανείσπρακτου clawback για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίζει την απαίτηση του κόμματος για έγκαιρη διευθέτηση του clawback για τον Οργανισμό, με τρόπο ώστε σε καμία περίπτωση να μην θίγεται η οικονομική βιωσιμότητα των παρόχων του ΕΟΠΥΥ.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *