Στα πράσινα ο Μπεργκ μέχρι το 2019 με ρήτρα 10 εκατ.

Ο Παναθηναϊκός ανανέωσε το συμβόλαιο του Μάρκους Μπεργκ μέχρι το 2019 - το προηγούμενο έληγε το 2018 και ο σύλλογος κι ο ποδοσφαιριστής συμφώνησαν για την επέκτασή του το περασμένο καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά, ο Μπεργκ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο μόλις λίγες μέρες πριν, καθώς διαπραγματεύτηκε κάποια μπόνους και μετά τη συμφωνία! Η παράταση του συμβολαίου δεν είναι μεγάλη - μιλάμε για επέκταση μόλις ενός χρόνου, η συμφωνία όμως επιτρέπει στον Μπεργκ να αυξήσει τις αποδοχές του από φέτος: θα αμείβεται με 1,1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως και προβλέπονται άλλες 100.000 ευρώ υπό τη μορφή μπόνους. Αυτά τα μπόνους χρειάστηκε να τα συζητήσουν οι δυο πλευρές λίγο περισσότερο: ο Σουηδός ήθελε μπόνους συμμετοχών, ο ΠΑΟ μπόνους που να έχουν σχέση με επιτυχίες, όπως η κατάκτηση πρωταθλήματος - τελικά υπερίσχυσε η θέση του ποδοσφαιριστή.

Η νέα αμοιβή του Μπεργκ θα ισχύσει άμεσα: του έχει γίνει αναπροσαρμογή αποδοχών από την τρέχουσα σεζόν, κι ας μην είχε υπογραφεί το συμβόλαιο τον Σεπτέμβριο, όταν συμφωνήθηκε η παράτασή του. Η ρήτρα εξαγοράς του συμβολαίου παραμένει και απλώς αυξάνεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ: αν κάποιος καταβάλει αυτά τα χρήματα, αποκτά τον παίκτη αύριο κιόλας. Αν αυτό συνέβαινε, ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε από αυτά τα 10 εκατ. ευρω τα 5,5 εκατ., αφού κατέχει το 55% των δικαιωμάτων του παίκτη, το Αμβούργο τα 3,5 εκατ. ευρώ, γιατί κατέχει το 35% κι ο ποδοσφαιριστής δικαιούται 1 εκατ. ευρώ, αφού κρατά το 10% για λογαριασμό του. Ουσιαστικά, ένα 2,5% από τα δικαιώματα που είχε ο Μπεργκ μεταφέρθηκε στην ΠΑΕ. Οι Γερμανοί δεν χάρισαν τίποτα, αν και γνωρίζουν πως ο Σουηδός δύσκολα θα πάρει μεταγραφή.

Το γεγονός ότι ο Μπεργκ, βάσει συμβολαίου, παίρνει μπόνους μεταγραφής μικρότερο από τις ετήσιες αποδοχές του μαρτυρά ότι δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να φύγει από την Ελλάδα. Ολα δείχνουν ότι ο Σουηδός θα περάσει εδώ τρία χρόνια ακόμα. Λογικά, η επόμενη ανανέωση συμβολαίου του θα είναι μια τυπική διαδικασία, καθώς ο παίκτης το 2019 θα είναι 33 χρόνων. Ο Μπεργκ έχει φανερά δεθεί με τον ΠΑΟ: είναι, άλλωστε, ένας από τους λίγους που τα τελευταία χρόνια χάρισε στον συχνά πικραμένο κόσμο των Πρασίνων κάποιες χαρές.

 

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *